Sesimbra Portugal mooie stad aan de kust

Sesimbra is een van de mooiste steden aan de kust van Portugal. Sesimbra is een prachtige bestemming voor een kort verblijf, maar ook voor een langere vakantie.
Sesimbra is gezegend met een prachtige kustlijn met prachtige stranden en prachtige kliffen en in het binnenland heeft u het adembenemende landschap van het Arrábida Nationale Park.

Sesimbra heeft drie voordelen ten opzichte van de meeste van de kuststeden van Portugal.


  • De locatie, Sesimbra ligt in een gebied dat wordt gekenmerkt door een prachtige en gevarieerde natuurlijke schoonheid. In het oosten vindt u beboste heuvels die leiden naar de ongerepte stranden en kristalhelder water. Meer westwaarts worden hoge kliffen op de landtongen gegeseld door de woeste zee en de krachtige winden.
  • Sesimbra is een van de favoriete bestemmingen van de Portugesen. Omdat Sesimbra zich in eerste instantie richt op binnenlandse toeristen, kunt u er heerlijk eten, zijn de nachten lang en kent Sesimbra een uitzonderlijke prijs kwaliteit verhouding.
  • Openbaar vervoer. De luchthaven van Lissabon ligt op minder dan 30 minuten rijden met de auto (of 45 minuten met de bus).  Daarom kunt u een bezoek aan Lissabon, gemakkelijk combineren met een kort verblijf in een traditionele badplaats.

Zijn er goede stranden in Sesimbra?
Sesimbra is gelegen aan een breed zandstrand, met steile kliffen in het westen van de stad en de kleine vissershaven in het oosten. Het strand strekt zich uit langs de stad. De stranden van het Arrábida Nationale Park worden beschouwd als een van de mooiste stranden van Portugal. Het Praia do Figueirinha heeft kristalhelder water en de stranden met zacht zand, liggen achter de beboste heuvels van het nationale park.

Natuurlijk moet u een bezoek brengen aan het Arrábida Nationale Park.  Er zijn tal van interessante paden en moeilijk fietsroutes die door de steile heuvels leiden. Indien u wat minder energie heeft, breng dan een bezoek aan het centrum van het park en geniet van het prachtige uitzicht op de bergen, stranden en de oceaan.
De Cabo Espichel is een winderige landtong ten westen van Sesimbra, de moeite waard voor een halve dag excursie. Een van de grootste vuurtorens van Portugal ligt aan de rand van een klif, een groot kloostercomplex toont de belangrijke religieuze betekenis van de regio. Vanaf de hoge uitkijkpost (als het helder weer is) heeft u een prachtig uitzicht op de Costa Caprica tot aan Lissabon.

Wat is het geheim van de burgers van Sesimbra?
Sesimbra is beroemd om zijn verse visgerechten en andere zeevruchten, die in de kleine visrestaurants worden geserveerd. Het bekendste en meest populaire gerecht is Arroz de Marisco, een heerlijke maaltijd met vis en schelpdieren, krabben en rijst, geserveerd in een grote aarden pot, die wordt gedeeld door verschillende personen.

Vanuit Lissabon kunt u een dagtocht maken naar Sesimbra. U kunt een auto huren of deelnemen aan een georganiseerde tour door de regio. Vanuit Sesimbra vertrekt regelmatig een bus naar Lissabon, (busmaatschappij TST), een enkele reis kost € 4,05. Hoewel Sesimbra beschikt over prachtige stranden, is de kust in Cascais veel beter bereikbaar vanuit Lissabon en dus beter geschikt voor een dagje uit. 

In de zomermaanden juli en augustus komen de Portugesen massaal naar Sesimbra, de hotels zijn dan maanden volgeboekt,  de stad is vol leven en heeft een geweldige sfeer. Buiten dit korte seizoen is het veel rustiger en meer ontspannen in Sesimbra. Het strand seizoen in deze regio van Portugal duurt van mei tot half oktober.

Als u met de camper onderweg bent heeft u de keuze uit een drietal camperplaatsen.
Camping Forte do Cabalo - sesimbra, Porto de Abrigo, 2970 Sesimbra.
Parking Sesimbra, Rua Mareantes de Sesimbra, 2970 Sesimbra.
Parking voormalig klooster Cabo Espichel, Cabo Espichel, 2970 Sesimbra.