Sintra een schilderachtig stadje in Portugal

Sintra is een pittoresk Portugese stad, gelegen te midden van de met pijnbomen begroeide heuvels van de Serra de Sintra.

Het iets koelere klimaat trok de adel en de Portugese elite, ze bouwden prachtige paleizen en extravagante woningen en legden decoratieve tuinen aan. De verscheidenheid van fascinerende historische gebouwen en het prachtige landschap hebben Sintra gemaakt tot een van de beste vakantie bestemmingen in Portugal en als de meest populaire dagtrip van Lissabon.

Voor een relatief kleine stad heeft Sintra een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten te bieden. In de stad zijn er meer dan tien nationale monumenten, waaronder sierlijke paleizen, oude ruïnes en decoratieve huizen.

In het stadscentrum in de buurt van het nationale paleis, in gotische stijl, bevinden zich mooi geplaveide straatjes traditionele winkels en cafés. Sintra heeft zoveel te bieden haar bezoekers, dat het geen wonder is dat de stad de meest populaire dagtrip van Lissabon is. Sintra is een ideale excursie vanuit Lissabon, u moet zeker een bezoek brengen aan het nationaal paleis, het Moorse kasteel en het Pena paleis. Sintra is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden.
Er is een goedkope en regelmatige treinverbinding tussen Lissabon en Sintra, in Sintra verbindt een een toeristische bus (lijn 434) het station met het centrum van de stad en de drie rijksmonumenten.

Het gotische nationale paleis werd tussen de 15e en 19e eeuw op grote schaal gebruikt door de Portugese adel en weerspiegelt de groei van het land. Het opvallende kenmerk van het paleis zijn de twee enorme schoorstenen die leiden in de keuken. In het paleis vind u de uitbundige pronkzaal. Het interieur van het paleis is bewaard gebleven zoals het was in de 19e eeuw, toen de Portugese adel vluchtte tijdens de revolutie van Portugal.

Het Moorse kasteel ligt hoog boven Sintra en is een oude kasteelruïne, die dateert uit de Moorse periode 8e - 12e Eeuw. Vanaf de kasteel muren heeft u een prachtig uitzicht over Sintra en de omliggende regio.

In de regio van Sintra vindt u ook meerdere bezienswaardigheden. U kunt gerust twee of drie dagen in Sintra verbijven en zo een bezoek brengen aan: de Quinta da Regaleira een decoratieve herenhuis, het paleis van Seteais en Montserrate. Het Setais paleis werd omgebouwd tot een luxe hotel, maar de faciliteiten en het terras zijn geopend voor het publiek.